jueves, 27 de noviembre de 2008

L'ENERGIA HIDRÀULICA

1. Explica què és l'energia Hidràulica. En què es fonamenta el seu funcionament.

L'energia Hidràulica consisteix en una energia renovable. Primer es produeix l'escalfament de l'aigua dels oceans, l'aigua s'evapora i produeix vapor, aquestes masses d'aigua són arrossegades cap a l'interior de les plataformes continentals que es precipiten en forma d'aigua i després tornen als oceans pel curs del riu per reiniciar el procés.L'aigua transporta una energia cinètica. Ara s'utilitza amb les turbines de les centrals hidroelèctriques.Les centrals hidroelèctriques aprofiten un salt d'aigua que vaixa per una canonada, que es un motor que aprofita l'energia cinètica i que la transforma en energia mecànica girant el seu eix, fins a una turbina, que fa girar el generador i que produeix el corrent elèctric.

2. Quin tipus de centrals hidroelèctriques existeixen? Posa una imatge de cadascuna.

Centrals a fil d'aigua,centrals acoblades o d'embassament,centrals mareomotrius,centrlas mareomotrius submergides,centrals que aprofiten el moviment de les ones.





3. Explica el funcionament d'un dels tipus de centrals elèctriques que existeixen.

Central d'embassament: S'utilitza un gran embassament on es reserva molta cuantitat d'aigua, aquesta aigua que es troba a la presa, pasa per unes canonades i es conduida fins a les turbines, on arriba l'aigua amb molta pressió, d'aquesta manera s'obté energia per a tot l'any o inclus més.


4. Representa en una mapa de Catalunya els principals pantans que existeixen.



5. Digues quins avantatges i quins inconvenients suposa
la construcció de pantans (mínim 5 línies).

Els pantans són bons per la seva producció en espècies vegetals exótiques, que s'utilitzen per al comerç. També són molt bons per que es defensen contra la construcció d'habitatges que duen a terme els humans i contra la sequia amb la seva aigua acumulada. La seva part dolenta es que avegades provoquen catástrofes naturals com les inundacions i per últim que requereixen unes gran inversions de diners.

No hay comentarios: