jueves, 27 de noviembre de 2008

L'ENERGIA EÒLICA

1. Explica què és l’energia eòlica i en què es fonamenta el seu funcionament.

L'energia eòlica és una energia pura, és a dir, que no produeix emisions contaminants i no escalfa l'atmòsfera.
Aquesta energia s'aconsegueix gràcies a les diferències de temperatura entre les diverses zones de l'atmòsfera, que provoquen diferències de pressió que donen lloc al moviment de les masses d'aire (vents).
És gràcies a aquests vents que podem aconseguir electricitat en les centrals.

2. Explica com és, de quines parts està compost i com funciona un
aerogenerador.


Els aerogeneradors són unes torres, d'uns 100 metres d'alçària, que es capaç de recollir l'energia del vent per desprès transformarla en energia elèctrica.
Damunt de la torre es col·loca tot un bloc de mecanismes: la naveta, que conté el grup generador amb una hèlix de tres puntes.
Aquests "aparells" es fabriquen amb materials plàstics de baix pès i de gran resistència.
Un aerogenerador funciona d'aquesta manera: els aerogeneradors aprofiten la força del vent per convertirla en electricitat.Pot girar 360º en direcció al vent.
La velocitat que agafa girant es multiplica per 8, i el resultat es la cuantitat d'energia electrica que s'aconsegueix.
En resum, el procès consisteix en que l'aerogenerador recull l'energia que pasa al regulador, que es el que controla la cuantitat d'energia recollida,les bateries reuneixen l'energia recollida,l'inversor, transforma l'energia recollida en energia apta pel consum,i finalment, podem saber que, amb un aerogenerador es pot suministrar suficient energia per a una casa unifamiliar.

3. Quina influència té l’alçada de l’aerogenerador i l’electricitat que produeix?Digues alguns valors com a exemple.

Doncs,cuan mes alçada més cuantitat d'aire capta i més electricitat produeix.Si fos un aerogenerador baixet, doncs no captaria tant les masses d'aire i a més es podrien donar les hèlices a terra.

4. Raona si és vertadera o falsa la següent afirmació: (mínim 5 línies)"Un aerogenerador és capaç de subministrar energia a una casa unifamiliar."

És vertadera.
Segons aquesta pàgina aquesta afirmació si que es vertadera: http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/energia_y_ciencia/2007/09/23/167213.php
En la meva opinió, he respost que es certa perque, segons el que he trobat si que ho és, i perque, personalment, crec que un aerogenerador té la suficient potència per produïr l'energia necessària per aconseguir la suficient electricitat per a una vivenda unifamiliar.
Ho sigui que si un aerogenerador suministra electricitat per a una casa unifamiliar, un parc eòlic, que en té moltíssims, produirà una cuantitat d'energia enorme.

5. A quines zones de Catalunya hi ha instal·lades aquest tipus d’instal·lacions?Perquè creus que és així?

Els més importants estan a:Tortosa(parc eòlic del Baix Ebre), Alt Empordà(parc eòlic de Roses),Priorat i Bix Camp(parc eòlic de Trucafort), Baix Ebre(parc eòlic de Colladetes I i II).
Encara que aquí et surten molts més:
http://www.infoeolica.com/cataluna.html
Suposo que serà perque en aquestes zones hi bufarà el vent amb molta més força.

No hay comentarios: